...στον πεζόδρομο της οδού Ακταίου, στο Θησείο, στον ίσκιο της Ακρόπολης, σ' έναν τόπο υψηλού κραδασμού, ιστορίας, μνήμης και πολιτισμού...

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ
ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ
...όπου το ΕσωΘέατρο παρουσιάζει δικές του θεατρικές παραγωγές έχοντας ως βασική μέριμνα τη θέαση της «έσω πραγματικότητας».

2005-2006: ΝΥΧΤΕΡΙΝΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ

Η Παράσταση

program01Το ΕσωΘέατρο ανέβασε από τον Δεκέμβριο του 2005 μέχρι και τον Μάρτιο του 2006, την παράσταση «Νυχτερινές Επισκέψεις», παρουσιάζοντας τα μονόπρακτα:

  • «Η σκόνη του δρόμου» του Kenneth Goodman και
  • την τραγική κωμωδία «Νυχτερινή συνομιλία με ένα απεχθές πρόσωπο» του Friedrich Dürrenmatt.

Ο Γιάννης Μόρτζος υπέγραψε την σκηνοθεσία και έστησε μία ιδιαίτερα ατμοσφαιρική παράσταση, επιμελούμενος προσωπικά και τους φωτισμούς.

  • Τους ρόλους ενσάρκωσαν οι Τάσος Προύσαλης, Στέργιος Ιωάννου και Ανδριανή Δαμιανού.
  • Τα σκηνικά και τα κοστούμια σχεδίασε ο Κοσμάς Πανωρίδης,
  • ενώ η μετάφραση των έργων ήταν της Ναταλίας Τζήμα.
  • Τη μουσική επιμελήθηκε η Χρύσα Διαμαντάκη, η οποία εκτέλεσε και χρέη βοηθού σκηνοθέτη.
 

Φωτογραφίες Παράστασης

tasos

Για να δείτε ολόκληρη τη συλλογή φωτογραφιών από τη παράσταση πατήστε

Περισσότερα...
 

Με τα Μάτια του Σκηνοθέτη

mortzosΜε πολύ μεγάλη χαρά δέχτηκα να συνεργαστώ ως σκηνοθέτης με το «ΕσωΘέατρο», μόλις διάβασα τα σπουδαία μονόπρακτα των Κέννεθ Γκούντμαν και Φρίντριχ Ντύρενματ, στη ζουμερή μετάφραση της Ναταλίας Τζήμα.

Τον Ντύρενματ τον γνωρίζω από τα παλιά του έργα «Η επίσκεψη της γηραιάς κυρίας» και «Η όπερα της τράπεζας», όπου είχα την χαρά να συμμετέχω ως ηθοποιός ερμηνεύοντας δύο σπουδαίους ρόλους. Τώρα όμως, μελετώντας τη «Νυχτερινή συνομιλία με ένα απεχθές πρόσωπο» συνταράχτηκα με τον στιβαρό του θεατρικό λόγο, γεμάτο ποίηση, λυρισμό αλλά και βίαιο εξπρεσιονισμό.

Περισσότερα...
 

Από τον Γκούντμαν στον Ντύρενματ

Παρότι τα δύο αυτά έργα τα χωρίζει περίπου μισός αιώνας έχουν κάποια καίρια σημεία συγγένειας, που μας οδήγησαν να σκεφτούμε να τα παρουσιάσουμε ως ενιαίο σύνολο.

Και στα δύο έργα, κάποιος εισβάλλει νύχτα, κάποιος που έχει μία αποστολή να εκτελέσει.

Περισσότερα...
 
STUDIO ΔΡΑΜΑΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ
STUDIO ΔΡΑΜΑΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ

(ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ)

...όπου το ΕσωΘέατρο προετοιμάζει αυριανούς ηθοποιούς, επιχειρώντας όχι μόνο να τους καταρτίσει επαρκώς, αλλά παράλληλα να τους καλλιεργήσει ψυχικά, ώστε πράγματι να «ποιούν ήθος» και να το διδάσκουν με τη στάση και το παράδειγμά τους.