...στον πεζόδρομο της οδού Ακταίου, στο Θησείο, στον ίσκιο της Ακρόπολης, σ' έναν τόπο υψηλού κραδασμού, ιστορίας, μνήμης και πολιτισμού...

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ
ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ
...όπου το ΕσωΘέατρο παρουσιάζει δικές του θεατρικές παραγωγές έχοντας ως βασική μέριμνα τη θέαση της «έσω πραγματικότητας».

Σπουδές στο Studio (Εργαστήρι)

astrov
Ο Στανισλάβσκι
ως Αστρόβ
στον Θείο Βάνια.

Αυτό που θέλω να σας μεταλαμπαδεύσω ως γνώση είναι το πως να δημιουργήσετε μία συνθήκη ευνοϊκή για την επέλευση της έμπνευσης, μια τέτοια κατάσταση όπου θα υπάρχει η δυνατότητα και όλες οι προϋποθέσεις ώστε αυτό το λεπτοειδές στοιχείο, η έμπνευση, να ρεύσει στη ψυχή του ηθοποιού, χωρίς να πρόκειται για σύμπτωση ή τύχη.

Κ. Στανισλάβσκι


Όπως το έδαφος, όσο και αν είναι γόνιμο, αδυνατεί να παράγει κάτι δίχως καλλιέργεια, έτσι και ο νους του ανθρώπου, δίχως την εκπαίδευση αδυνατεί να δώσει τους αναμενόμενους καρπούς.

Πλούταρχος

 

Η Φιλοσοφία μας

Η τεχνική της υποκριτικής ποτέ δε μπορεί να κατανοηθεί απολύτως, χωρίς πρακτική.

Μιχαήλ Τσέχωφ


Το Studio* Δραματικής Τέχνης προετοιμάζει αυριανούς ηθοποιούς, φιλοδοξώντας όχι μόνο να τους καταστήσει υποκριτικά επαρκείς, αλλά παράλληλα να τους καλλιεργήσει ψυχικά, ώστε, πράγματι να «ποιούν ήθος» και να το διδάσκουν με τη στάση και το παράδειγμά τους. Στη φιλοσοφία του είναι  εκτός των άλλων, να λειτουργεί και ως φυτώριο ανάδειξης μελλοντικών συνεργατών που θα στελεχώσουν την θεατρική σκηνή του ΕσωΘεάτρου και με τους οποίους θα μοιράζεται κοινούς κώδικες και θα διαπνέεται από κοινές αρχές.

Ένα επιτελείο έμπειρων δασκάλων και μάχιμων ηθοποιών, εμπνεόμενοι από τους μεγάλους Ρώσους θεατράνθρωπους Κωνσταντίνο Στανισλάβσκι, Ευγένιο Βαχτάνγκωφ και Μιχαήλ Τσέχωφ, αλλά και παραμένοντας ανοιχτοί στα σύγχρονα θεατρικά ρεύματα, κοινωνούν το απόσταγμα της γνώσης και της πείρας τους σε νέους ανθρώπους και τους μυούν στη δραματική τέχνη.

Η μύηση στη δραματική τέχνη συντελείται μεν, μέσω της επαρκούς θεωρητικής κατάρτισης αλλά κυρίως μέσω της πρακτικής εξάσκησης. Ο γόνιμος συνδυασμός θεωρίας και πράξης συνιστά βασική επιδίωξη του ΕσωΘεάτρου. Το Εργαστήρι, προκειμένου να εφοδιάσει κατάλληλα τον αυριανό ηθοποιό, αφιερώνει πολλές ώρες στη διδασκαλία της υποκριτικής, χωρίς να παραγνωρίζει και την αξία των υπόλοιπων μαθημάτων.


*H ονομασία studio (θεατρικό studio) πρωτοχρησιμοποιήθηκε από τους Στανισλάβσκι και Μέγιερχολντ, για τον χώρο που έφτιαξαν το 1905 για να στεγάσουν τα θεατρικά τους όνειρα.

 
STUDIO ΔΡΑΜΑΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ
STUDIO ΔΡΑΜΑΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ

(ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ)

...όπου το ΕσωΘέατρο προετοιμάζει αυριανούς ηθοποιούς, επιχειρώντας όχι μόνο να τους καταρτίσει επαρκώς, αλλά παράλληλα να τους καλλιεργήσει ψυχικά, ώστε πράγματι να «ποιούν ήθος» και να το διδάσκουν με τη στάση και το παράδειγμά τους.