...στον πεζόδρομο της οδού Ακταίου, στο Θησείο, στον ίσκιο της Ακρόπολης, σ' έναν τόπο υψηλού κραδασμού, ιστορίας, μνήμης και πολιτισμού...

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ
ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ
...όπου το ΕσωΘέατρο παρουσιάζει δικές του θεατρικές παραγωγές έχοντας ως βασική μέριμνα τη θέαση της «έσω πραγματικότητας».

2007-2008: ΤΟ ΤΟΥΝΕΛ

Η Παράσταση

tunnel teaser

Περισσότερα...
 

Φωτογραφίες Παράστασης

fwto

Για να δείτε ολόκληρη τη συλλογή φωτογραφιών από τη παράσταση πατήστε

Περισσότερα...
 

Το Σημείωμα του Σκηνοθέτη

retsilasΕν Αρχή ην ο Λόγος.

Πιστεύω ότι η φόρμα στο θέατρο πρέπει να εμπνέεται από τον λόγο και τελικά να τον υπηρετεί. Αυτός καθορίζει τη σκηνοθετική σύλληψη, η οποία πρέπει να αποκωδικοποιεί τα νοήματα και τα μηνύματά του, αποδίδοντας τα δια μέσου της ανάλυσης, της σύνθεσης, της ερμηνείας, της κίνησης, του φωτισμού, της μουσικής και των ήχων, σε μια αρμονική σχέση μεταξύ τους.

Περισσότερα...
 

Η Υπόθεση του Έργου

ypothesiΗ παράσταση είναι ένα ταξίδι. Ταξίδι με τρένο εν προκειμένω… Επιβάτες του τρένου είναι ένα ζευγάρι παράνομων εραστών, που αφήνει πίσω τη συμβατική ζωή για να ξεκινήσει μια νέα… Γενναία η απόφαση τους, όμως η μοίρα άλλα κελεύει… Λίγο πριν πάρουν το τρένο, εμπλέκονται σε ένα τροχαίο δυστύχημα και παρατούν αιμόφυρτο έναν άνθρωπο, να χαροπαλεύει στην άκρη του δρόμου. Οι τύψεις τους ζώνουν, προβληματισμός τους κυριεύει κι αυτό τους εμποδίζει να απολαύσουν το ταξίδι και να κάνουν όνειρα για το μέλλον. Το παρελθόν, το ατύχημα, …ο θάνατος τους κρατά δέσμιους.

Περισσότερα...
 

Κριτική του Παναγιώτη Μαρίνη

Ο γνωστός πρωταγωνιστής και πνευματικός άνθρωπος Τάσος Προύσαλης εμφανίζεται πλέον σε ιδικόν του θεατρικόν χώρον, το «Εσωθέατρο». Μετά την περυσινήν επιτυχία, το «Έγκλημα και τιμωρία» του Ντοστογιέφσκυ, εφέτος μας εξέπληξε παρουσιάζοντας «Το Τούνελ».

Περισσότερα...
 
STUDIO ΔΡΑΜΑΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ
STUDIO ΔΡΑΜΑΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ

(ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ)

...όπου το ΕσωΘέατρο προετοιμάζει αυριανούς ηθοποιούς, επιχειρώντας όχι μόνο να τους καταρτίσει επαρκώς, αλλά παράλληλα να τους καλλιεργήσει ψυχικά, ώστε πράγματι να «ποιούν ήθος» και να το διδάσκουν με τη στάση και το παράδειγμά τους.