...στον πεζόδρομο της οδού Ακταίου, στο Θησείο, στον ίσκιο της Ακρόπολης, σ' έναν τόπο υψηλού κραδασμού, ιστορίας, μνήμης και πολιτισμού...

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ
ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ
...όπου το ΕσωΘέατρο παρουσιάζει δικές του θεατρικές παραγωγές έχοντας ως βασική μέριμνα τη θέαση της «έσω πραγματικότητας».

ΤΡΕΧΟΥΣΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Λέει για το μάθημά της...

diaphragmaticΓια κάθε επίδοξο ηθοποιό -αλλά και για άλλους καλλιτέχνες, ακόμα και για όσους ασχολούνται με την τέχνη της πειθούς-  το μάθημα της «αγωγής του λόγου-ορθοφωνίας» κρίνεται απαραίτητο. Η γλώσσα συνδέεται απευθείας με την σκέψη∙ η σκέψη είναι εσωτερική, η γλώσσα εξωτερικεύει, άρα πρέπει να είναι τόσο άρτια ώστε να αποδίδει με πληρότητα, ακρίβεια και σαφήνεια όσα κυοφορούνται εντός μας. Με ασκήσεις διαφραγματικής αναπνοής μαθαίνουμε καταρχάς να έχει η ροή του λόγου μας, δύναμη, όγκο και σταθερότητα. Μέσω φωνολογικής εκγύμνασης, κατακτούμε την σωστή άρθρωση και κατόπιν επικεντρωνόμαστε στη βασική μας εργασία, στο να αποκτήσει ο λόγος μας ορθή τονικότητα και ‘χρώμα’, τα στοιχεία δηλαδή εκείνα που νοηματοδοτούν μια φράση και αποτυπώνουν εύγλωττα την ποικιλία των συναισθημάτων με τα οποία αυτή επενδύεται. Στο ταξίδι μας αυτό μέσα στον λόγο, θα χρησιμοποιήσουμε ως όχημα λόγο πεζό και έμμετρο, ποίηση κι ενίοτε τραγούδι.

Ελένη Κωνσταντάκη

STUDIO ΔΡΑΜΑΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ
STUDIO ΔΡΑΜΑΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ

(ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ)

...όπου το ΕσωΘέατρο προετοιμάζει αυριανούς ηθοποιούς, επιχειρώντας όχι μόνο να τους καταρτίσει επαρκώς, αλλά παράλληλα να τους καλλιεργήσει ψυχικά, ώστε πράγματι να «ποιούν ήθος» και να το διδάσκουν με τη στάση και το παράδειγμά τους.