...στον πεζόδρομο της οδού Ακταίου, στο Θησείο, στον ίσκιο της Ακρόπολης, σ' έναν τόπο υψηλού κραδασμού, ιστορίας, μνήμης και πολιτισμού...

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ
ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ
...όπου το ΕσωΘέατρο παρουσιάζει δικές του θεατρικές παραγωγές έχοντας ως βασική μέριμνα τη θέαση της «έσω πραγματικότητας».

Η Παράσταση

10-yearsTo ΕσωΘέατρο γιορτάζει τα δέκα χρόνια λειτουργίας του και παρουσιάζει για τη χειμερινή περίοδο 2015-2016 το έργο του Χάρολντ Πίντερ, «ΕΝΑΣ ΑΝΕΠΑΙΣΘΗΤΟΣ ΠΟΝΟΣ» σε σκηνοθεσία Τάσου Προύσαλη. Σ’ αυτά τα δέκα χρόνια λειτουργίας το ΕσωΘέατρο δούλεψε με σημαντικούς σκηνοθέτες, συνεργάστηκε με καταξιωμένους αλλά κυρίως με νέους ηθοποιούς, ενώ έδωσε την ευκαιρία και σε σπουδαστές απ’ το studio Δραματικής Τέχνης που λειτουργεί στον χώρο του, να συμμετάσχουν στις παραστάσεις του κατορθώνοντας να γίνει ένας θεατρικός τόπος έκφρασης.

Το «ΕΝΑΣ ΑΝΕΠΑΙΣΘΗΤΟΣ ΠΟΝΟΣ» γράφτηκε το 1958 και είναι ένα από τα πρώτα θεατρικά έργα του Χάρολντ Πίντερ.

anepaisthitos-ponos1Ένα πιντερικό τρίγωνο επί σκηνής… O Έντουαρντ και η σύζυγός του Φλώρα, που διάγουν ένα φαινομενικά όμορφο βίο στην αγροικία τους στην αγγλική εξοχή κι ένας άγνωστης ταυτότητας σπιρτοπώλης που στέκει έξω απ΄ την πόρτα τους. «Ποιος είναι;»… «τι θέλει;»…‧ η αλλόκοτη παρουσία και οι αδιόρατες προθέσεις του γεννούν ερωτηματικά και ερμηνεύονται τελείως διαφορετικά από τα δύο μέλη του ζευγαριού. Ο Έντουαρντ ερμηνεύει τον παράξενο άντρα ως απειλή, ως εισβολή στον προσωπικό του χώρο, στο έχειν και στο είναι του, το οποίο σιγά - σιγά κι ανεπαισθήτως καταρρακώνεται, ώσπου τελικά, διαλύεται ολοσχερώς. Η Φλώρα απ’ την άλλη, εκλαμβάνει την παρουσία του σπιρτοπώλη ως μία νέα συνθήκη, μία γοητευτική πρόκληση στην οποία, απ’ ότι φαίνεται, θα ανταποκριθεί χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία, θα μπορέσει να προσαρμοστεί ή ακόμα και ν’ ανθίσει… Η πραγματικότητα ποτέ δεν γίνεται αντιληπτή με τον ίδιο τρόπο απ’ όλους…


ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

  • Σκηνοθεσία-σκηνική σύνθεση: Τάσος Προύσαλης
  • ΠΑΙΖΟΥΝ: Μέλανι Μαρχάινε, Γιάννης Μοσχίδης, Βασιλική Λαΐνη*
  • Φωτισμοί: Τάκης Ποδαρόπουλος
  • Kατασκευή μάσκας: Αλέξανδρος Λόγγος
  • Ζωγραφική σκηνικού: Στράτος Σαραντίδης
  • Κοστούμια: Λίτσα Τρωϊάνου
  • Μετάφραση-Μουσική επιμέλεια: Ναταλία Τζήμα
  • Καλλιτεχνική επιμέλεια εντύπων: Γιώργος Γεωργιάδης
  • Βοηθός σκηνοθέτη-φωτογραφίες: Χρύσα Διαμαντάκη
  • Δημόσιες σχέσεις: Αντώνης Κοκολάκης

*Η Βασιλική Λαΐνη είναι τριτοετής σπουδάστρια του Studio Δραματικής Τέχνης του ΕσωΘεάτρου και η παρουσία της στην παράσταση αποτελεί μέρος της υποκριτικής της εκπαίδευσης.


- Ημέρες και Ώρες Παραστάσεων: Παρασκευή & Σάββατο 9.30 μμ - Κυριακή 8.30 μμ

- Τιμές Εισιτηρίων: Γενική Είσοδος 10 ευρώ - Φοιτητικό 8 ευρώ

- Διάρκεια Παράστασης: 75 λεπτά


ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ


xe athens984 xe monopoli xe theatro-gr xe all4fun
ΑΘΗΝΑ 9,84 MONOPOLI.GR ΘΕΑΤΡΟ.GR ALL4FUN.GR
       
xe rockandroll-gr xe theatromania xe street xe sinradio
ROCKANDROLL.GR ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ STREET RADIO SIN RADIO
       
  xe alchemy  
  ALCHEMY WEB RADIO  

 

STUDIO ΔΡΑΜΑΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ
STUDIO ΔΡΑΜΑΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ

(ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ)

...όπου το ΕσωΘέατρο προετοιμάζει αυριανούς ηθοποιούς, επιχειρώντας όχι μόνο να τους καταρτίσει επαρκώς, αλλά παράλληλα να τους καλλιεργήσει ψυχικά, ώστε πράγματι να «ποιούν ήθος» και να το διδάσκουν με τη στάση και το παράδειγμά τους.