...στον πεζόδρομο της οδού Ακταίου, στο Θησείο, στον ίσκιο της Ακρόπολης, σ' έναν τόπο υψηλού κραδασμού, ιστορίας, μνήμης και πολιτισμού...

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ
ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ
...όπου το ΕσωΘέατρο παρουσιάζει δικές του θεατρικές παραγωγές έχοντας ως βασική μέριμνα τη θέαση της «έσω πραγματικότητας».

Οι Παραστάσεις

timwria teaserΤο ΕσωΘέατρο μεταφέρει στο σανίδι το πασίγνωστο κλασσικό μυθιστόρημα «Έγκλημα και Τιμωρία» του Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι. Ο συγγραφέας με ματιά διεισδυτική και πένα πυρφόρα, ορθοτομεί ψυχικά τους ανθρώπους της εποχής του·  ανθρώπους ικανούς για το καλύτερο μα... και για το χειρότερο.

Αγία Πετρούπολη, σωτήριον έτος 1866. Ένα διπλό φονικό διαπράττεται. Θύματα: μια γριά τοκογλύφος και η ανυπεράσπιστη αδερφή της. Δράστης: ο Ρασκόλνικωφ, ένας πρώην φοιτητής, που διακατέχεται από την ιδεοληψία ότι είναι «υπεράνθρωπος» και ότι δικαιούται να εγκληματήσει για το καλό της ανθρωπότητας… Η δράση φέρνει αντίδραση και το έγκλημα επισύρει τιμωρία. Ποια θα είναι τιμωρία του; Από πού θα προέλθει; Από το νόμο, με εκφραστή τον ανακριτή Πορφύρη  που υποπτεύεται τον ένοχο εξαρχής και τον κυκλώνει με δεξιοτεχνία ήρεμου γηραιού αιλουροειδούς;… ή από τη συνείδησή του, που θα τον καταβάλει όψιμα, μετά τη συνάντησή του με την πόρνη Σόνια, μια αγία αμαρτωλή; Η ομολογία του δράστη θα είναι αυτόβουλη· το αίτημα του παντεπόπτη οφθαλμού για δικαιοσύνη εκπληρώνεται κι επέρχεται η κάθαρση.

  • Η διασκευή είναι του Τάσου Προύσαλη.
  • Tην σκηνοθεσία και τους φωτισμούς υπογράφει ο Γιάννης Καλατζόπουλος,
  • ενώ το σκηνικό και τα κοστούμια εποχής  έχει σχεδιάσει ο Κοσμάς Πανωρίδης.
  • Η ζωγραφική εκτέλεση είναι του Στράτου Σαραντίδη.
  • Η μουσική επιμέλεια είναι της Ναταλίας Τζήμα και
  • η μίξη ήχων του Χριστόφορου Καρρά.
  • Χρέη βοηθού σκηνοθέτη εκτέλεσε η Χρύσα Διαμαντάκη ενώ
  • το φροντιστήριο επιμελήθηκε η Κρυσταλία Ιωαννίδου.

Η παράσταση «Έγκλημα και Τιμωρία» γνώρισε μεγάλη επιτυχία με σημαντική ζήτηση από το θεατρόφιλο κοινό. Έτσι παρουσιάστηκε για δύο συνεχόμενες θεατρικές περιόδους, αυτές του 2006-2007 και του 2007-2008, με διαφοροποιημένα σχήματα θιάσου.


Για την θεατρική περίοδο 2006-2007

οι Τάσος Προύσαλης, Μανόλης Δραγάτσης, Ανδριάνα Δαμιανού και Κατερίνα Σωτηρίου, ενσάρκωσαν επτά διαφορετικούς ρόλους επί σκηνής.

Για την θεατρική περίοδο 2007-2008

δίπλα στους Τάσο Προύσαλη, Μανόλη Δραγάτση, εμφανίστηκαν η Σταυρούλα Ντέμκα και η Μαρία Κωνσταντινίδου.

STUDIO ΔΡΑΜΑΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ
STUDIO ΔΡΑΜΑΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ

(ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ)

...όπου το ΕσωΘέατρο προετοιμάζει αυριανούς ηθοποιούς, επιχειρώντας όχι μόνο να τους καταρτίσει επαρκώς, αλλά παράλληλα να τους καλλιεργήσει ψυχικά, ώστε πράγματι να «ποιούν ήθος» και να το διδάσκουν με τη στάση και το παράδειγμά τους.