...στον πεζόδρομο της οδού Ακταίου, στο Θησείο, στον ίσκιο της Ακρόπολης, σ' έναν τόπο υψηλού κραδασμού, ιστορίας, μνήμης και πολιτισμού...

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ
ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ
...όπου το ΕσωΘέατρο παρουσιάζει δικές του θεατρικές παραγωγές έχοντας ως βασική μέριμνα τη θέαση της «έσω πραγματικότητας».

Ρήσεις για την Αλήθεια στο Θέατρο

stanisla04«Ο ηθοποιός πρέπει πρώτα απ’ όλα να πιστεύει ότι λαμβάνει χώρα επί σκηνής και κυρίως, όσα εκείνος πράττει. Και κανείς μπορεί να πιστεύει μόνο στην αλήθεια…»

Κωνσταντίνος Στανισλάβσκι


meisner


«Υποδύομαι δεν σημαίνει ψεύδομαι· σημαίνει πως λέω τη βαθύτερη αλήθεια.»

Sanford Meisner

 

barba«Το θέατρο κινείται από ένα κατώτερο επίπεδο πραγματικότητας στην πραγματικότητα μιας βαθύτερης ύπαρξης. Από την επιφάνεια μας εκτοξεύει στο αδιαφανές των απόκρυφων ενεργειών… Το θέατρο κινεί το εσωτερικό μας σύμπαν προς τον κόσμο των απτών γεγονότων, ωθώντας την Μικρή μας ιστορία να χορέψει με την Μεγάλη Ιστορία.»

Eugenio Barba

 

terzakis«Η αλήθεια είναι η περιοχή της Τέχνης, όχι η φυσικότης… Υποκαθιστώντας την αλήθεια με την φυσικότητα, το δραματικό θέατρο στερήθηκε την ικανότητα να συλλαμβάνει το βαθύτερα αληθινό. Γιατί η αλήθεια της Τέχνης είναι ζωή συμπυκνωμένη, εντατική εν δράσει, με χαρακτήρα οικουμενικό, ενώ η φυσικότητα είναι απατηλό στιγμιότυπο.»

Άγγελος Τερζάκης

 

aurobindo«Αν το μόνο που κάνεις είναι να μιμείσαι την ορατή Φύση, τότε καταγίνεσαι μ’ ένα κουφάρι, ένα νεκρό σκαρίφημα ή ένα τερατούργημα. Η αλήθεια ζει σε αυτό  που φτάνει πίσω και πέρα από το ορατό και αισθητό.»

Αουρομπίντο

 

STUDIO ΔΡΑΜΑΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ
STUDIO ΔΡΑΜΑΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ

(ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ)

...όπου το ΕσωΘέατρο προετοιμάζει αυριανούς ηθοποιούς, επιχειρώντας όχι μόνο να τους καταρτίσει επαρκώς, αλλά παράλληλα να τους καλλιεργήσει ψυχικά, ώστε πράγματι να «ποιούν ήθος» και να το διδάσκουν με τη στάση και το παράδειγμά τους.