...στον πεζόδρομο της οδού Ακταίου, στο Θησείο, στον ίσκιο της Ακρόπολης, σ' έναν τόπο υψηλού κραδασμού, ιστορίας, μνήμης και πολιτισμού...

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ
ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ
...όπου το ΕσωΘέατρο παρουσιάζει δικές του θεατρικές παραγωγές έχοντας ως βασική μέριμνα τη θέαση της «έσω πραγματικότητας».

ΤΡΕΧΟΥΣΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Σχετικά με το Έργο

«7 κωμωδίες του Μολιέρου σε μία»…

18-19-02Ο Μολιέρος, ή Ζαν Μπατίστ Ποκλέν, ο μεγάλος Γάλλος θεατρικός συγγραφέας και ηθοποιός είναι ένας πολυαγαπημένος κωμωδιογράφος του Ελληνικού κοινού. Η σχέση του με τους Έλληνες ξεκινά ήδη από το 1673, όταν ο «Αρχοντοχωριάτης» παρουσιάζεται στο Γαλλικό προξενείο της Κωνσταντινούπολης και επιφανείς Έλληνες της Πόλης σπεύδουν να παρακολουθήσουν μετά των κυριών τους την περίφημη παράσταση. Τον 18ο και 19ο αιώνα, τα έργα του μεταφράζονταν και παίζονταν για να αφυπνίσουν και να διασκεδάσουν τους πολίτες του νεοσύστατου κράτους, ενώ από τις αρχές του 20ου αιώνα μέχρι σήμερα, έχουν παρουσιαστεί στις σκηνές της χώρας μας περί τις 200 παραστάσεις Μολιερικών έργων.

     450 χρόνια από το μεσουράνημα του Μολιέρου, από την χρονιά που παρουσίασε με τεράστια επιτυχία την 3η έκδοση του Ταρτούφου, το ΕσωΘέατρο τιμά τον σπουδαίο Γάλλο με την παράσταση «7 κωμωδίες του Μολιέρου σε μία».

     Δεν πρόκειται για μια γραμμική παράθεση ορισμένων εκ των σημαντικότερων έργων του, ούτε για αναλόγιο, αλλά για μια πολυεπίπεδη σύνθεση έργων και ρόλων, για ένα γαϊτανάκι χαρακτήρων που πυροδοτείται στο ρυθμό της Γκροτέσκο κωμωδίας.

STUDIO ΔΡΑΜΑΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ
STUDIO ΔΡΑΜΑΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ

(ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ)

...όπου το ΕσωΘέατρο προετοιμάζει αυριανούς ηθοποιούς, επιχειρώντας όχι μόνο να τους καταρτίσει επαρκώς, αλλά παράλληλα να τους καλλιεργήσει ψυχικά, ώστε πράγματι να «ποιούν ήθος» και να το διδάσκουν με τη στάση και το παράδειγμά τους.