...στον πεζόδρομο της οδού Ακταίου, στο Θησείο, στον ίσκιο της Ακρόπολης, σ' έναν τόπο υψηλού κραδασμού, ιστορίας, μνήμης και πολιτισμού...

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ
ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ
...όπου το ΕσωΘέατρο παρουσιάζει δικές του θεατρικές παραγωγές έχοντας ως βασική μέριμνα τη θέαση της «έσω πραγματικότητας».

10.09.2018: Στις 12.10.2018 ανεβαίνει με νέα διανομή, για δεύτερο χρόνο, η επιτυχημένη παράσταση του ΕσωΘεάτρου «7 κωμωδίες του Μολιέρου σε μία». Επτά από τις σημαντικότερες κωμωδίες του Μολιέρου συντίθενται σε μία νέα πρωτότυπη κωμωδία όπου ο Αργκάν, ο κεντρικός χαρακτήρας του ‘Κατά φαντασίαν ασθενή’ συμπεριφέρεται και ως ‘Δον Ζουάν’, ‘Ταρτούφος’, ‘Φιλάργυρος’ κι ενίοτε φανερώνει πτυχές ‘Αρχοντοχωριάτη’, ‘Μισάνθρωπου’ και ‘Νταντέν’. Τον κεντρικό ρόλο κρατά ο Τάσος Προύσαλης -ο οποίος και σκηνοθετεί με γκροτέσκο διάθεση την παράσταση- πλαισιωμένος από τους: Μέλανι Μαρχάινε, Λένα Πετράνη, Βασιλική Λαΐνη και Γεωργία Αμπουράντυ.

 

28.08.2018: Το ΕσωΘέατρο επιχορηγήθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού για την εν γένει παρουσία του και για το έργο του Γ. Σολδάτου "Γεράσιμος ο Σκοτινός" που πρόκειται να ανέβει στη Β' Σκηνή του ΕσωΘεάτρου από το νέο έτος, σε σκηνοθεσία Ένκε Φεζολάρι.

 

30.11.2017: «7 κωμωδίες του Μολιέρου σε μία» ονομάζεται η νέα θεατρική παραγωγή του ΕσωΘεάτρου που ανεβαίνει από 15 Δεκεμβρίου. Επτά από τις σημαντικότερες κωμωδίες του Μολιέρου συντίθενται σε μία νέα πρωτότυπη κωμωδία όπου ο Αργκάν, ο κεντρικός χαρακτήρας του ‘Κατά φαντασίαν ασθενή’ συμπεριφέρεται και ως ‘Δον Ζουάν’, ‘Ταρτούφος’, ‘Φιλάργυρος’ κι ενίοτε φανερώνει πτυχές ‘Αρχοντοχωριάτη’, ‘Μισάνθρωπου’ και ‘Νταντέν’. Τον κεντρικό ρόλο κρατά ο Τάσος Προύσαλης -ο οποίος και σκηνοθετεί με γκροτέσκο διάθεση την παράσταση- πλαισιωμένος από τους: Χρυσή Γεράρδη, Λένα Πετράνη, Βασιλική Λαΐνη και Αλεξάνδρα Πέρη.

 

15.05.2015: Ακρόαση (audition)

Το ΕσωΘέατρο πραγματοποιεί ακρόαση για:

έναν ανδρικό ρόλο, ερμηνευτικής ηλικίας 35-40 ετών,

για την παράσταση που θα ανεβάσει την ερχόμενη χειμερινή σεζόν, με έργο του Χάρολντ Πίντερ, σε σκηνοθεσία Τάσου Προύσαλη (έναρξη Οκτώβριος 2015)

Η επιλογή των υποψηφίων θα γίνει αρχικά μέσω βιογραφικού, γι’ αυτό καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να αποστείλουν βιογραφικό συνοδευόμενο από 2 φωτογραφίες στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ως τις 23-4-2015. Όσοι επιλεγούν να συμμετάσχουν στην ακρόαση, θα λάβουν σχετικό ενημερωτικό email

 

17.10.2013: Στο ΕσωΘέατρο ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα, το κωμικό διήγημα του Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι «Μπόμποκ», με κεντρικό πρόσωπο του έργου τον Ιβάν Ιβάνοβιτς -επονομαζόμενο και Μπόμποκ- συγγραφέα μέτριο, μονόχνωτο και ολίγον αλαφροῒσκιωτο, που ‘χει το συνήθειο να περνά τη ζωή του, άλλοτε  χωμένος στα γραπτά του κι άλλοτε περιδιαβαίνοντας τα μνήματα των νεκροταφείων, συγχέοντας το εδώ με το επέκεινα και την πραγματικότητα με την φαντασία. Σύγκρουση, παραδοξότητα κι ανατροπή είναι τα συστατικά της σατιρικής αυτής κωμωδίας.

Η δραματοποίηση για το θέατρο και η σκηνοθεσία είναι του Τάσου Προύσαλη. Το σκηνικό έχει σχεδιαστεί από τον Αντώνη Πάσσαρη σε ζωγραφική εκτέλεση του Στράτου Σαραντίδη. Τα κοστούμια είναι της Λίτσας Τρωϊάνου. Τους φωτισμούς  επιμελήθηκε ο Τάκης Ποδαρόπουλος και τη μουσική η Ναταλία Τζήμα. Οι φωτογραφίες είναι της Αλίνας Λέφα. Υπεύθυνος σχεδιασμού επικοινωνίας ο Γιώργος Γεωργιάδης και βοηθός σκηνοθέτη η Χρύσα Διαμαντάκη. Παίζουν οι Τάσος Προύσαλης, Δήμητρα Κόκκορη, Φιλίνη Παναγιωτοπούλου ενώ αφηγούνται σε διπλή διανομή οι σπουδάστριες του στούντιο Άννα Βακόντιου και Μαρία Ιωάννου.

Προγραμματισμένη πρεμιέρα: Παρασκευή 25 Οκτωβρίου.

Οι ημέρες και ώρες των παραστάσεων θα είναι: Παρασκευή - Σάββατο: 9.30 μ.μ. και Κυριακή: 8.30 μ.μ.

Διάρκεια παράστασης: 80 λεπτά

 

07.11.2014: Το ΕσωΘέατρο ανεβάζει την σατιρική κωμωδία «Μπόμποκ», δραματοποίηση του ομώνυμου κωμικού διηγήματος που γράφτηκε τον Φλεβάρη του 1873  από τον Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι,  τον πιο «θεατρικό» ανάμεσα σε όλους τους πεζογράφους της παγκόσμιας λογοτεχνίας. «Μπόμποκ» είναι το παρατσούκλι του Ιβάν Ιβάνοβιτς, ενός υποχόνδριου, αλαφροῒσκιωτου συγγραφέα, ο οποίος συγχέoντας την πραγματικότητα με τη φαντασία, εμπλέκεται σε κωμικές καταστάσεις στα όρια του γκροτέσκο,  αφότου αποκτά τη συνήθεια να περιδιαβαίνει τα νεκροταφεία της Μόσχας και να κρυφακούει τις συνομιλίες των νεκρών.

Η δραματοποίηση και σκηνοθεσία είναι του Τάσου Προύσαλη. Το σκηνικό σχεδιάστηκε από τον Αντώνη Πάσσαρη, σε ζωγραφική εκτέλεση Στράτου Σαραντίδη. Τα κοστούμια είναι της Λίτσας Τρωϊάνου. Τους φωτισμούς  επιμελήθηκε ο Τάκης Ποδαρόπουλος και τη μουσική η Ναταλία Τζήμα. Οι φωτογραφίες είναι της Αλίνας Λέφα. Υπεύθυνος σχεδιασμού επικοινωνίας, ο Γιώργος Γεωργιάδης και βοηθός σκηνοθέτη η Χρύσα Διαμαντάκη. Παίζουν οι Τάσος Προύσαλης, Χρυσή Γεράρδη, Μαρία Θεοφιλάτου ενώ αφηγείται η Μαρία Ιωάννου.

Προγραμματισμένη πρεμιέρα: Σάββατο 15 Νοεμβρίου.

Οι ημέρες και ώρες των παραστάσεων θα είναι: Σάββατο: 9.15 μ.μ. και Κυριακή: 8.15 μ.μ.

Εισιτήριο: 10 ευρώ (φοιτητικό 7 ευρώ)

Διάρκεια παράστασης: 80 λεπτά, μεταξύ πρώτου και δευτέρου μέρος διάλειμμα 10΄

 

25.06.2013: Αντιστάσου στη μαζική σφράγιση των θεάτρων και των χώρων πολιτισμού. Πληροφορήσου τα σχετικά στο: http://alternativespacesathens.blogspot.gr/υπόγραψε τη διαμαρτυρία και διάδωσε την πληροφορία σε όλους τους φίλους του θεάτρου.

 

Σελίδα 1 από 4

STUDIO ΔΡΑΜΑΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ
STUDIO ΔΡΑΜΑΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ

(ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ)

...όπου το ΕσωΘέατρο προετοιμάζει αυριανούς ηθοποιούς, επιχειρώντας όχι μόνο να τους καταρτίσει επαρκώς, αλλά παράλληλα να τους καλλιεργήσει ψυχικά, ώστε πράγματι να «ποιούν ήθος» και να το διδάσκουν με τη στάση και το παράδειγμά τους.