...στον πεζόδρομο της οδού Ακταίου, στο Θησείο, στον ίσκιο της Ακρόπολης, σ' έναν τόπο υψηλού κραδασμού, ιστορίας, μνήμης και πολιτισμού...

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ
ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ
...όπου το ΕσωΘέατρο παρουσιάζει δικές του θεατρικές παραγωγές έχοντας ως βασική μέριμνα τη θέαση της «έσω πραγματικότητας».

Ποιος είναι...

tasos2

Ηθοποιός. Εργάστηκε με μεγάλη επιτυχία πλάι σε κάποιους από τους σημαντικότερους κωμικούς της προηγούμενης γενιάς: Γιάννη Γκιωνάκη, Αθηνόδωρο Προύσαλη, Κώστα Βουτσά, Γιώργο Κωνσταντίνου, Νίκο Ρίζο, σε κεντρικά αθηναϊκά θέατρα όπως το Λουζιτάνια, ο Ορφέας, το Μετροπόλιταν, το θέατρο Αποθήκη κ.ά. Το 1982 έπαιξε με το Εθνικό Θέατρο στον «Πλούτο» του Αριστοφάνη σε σκηνοθεσία Κανέλλου Αποστόλου με πρωταγωνιστή τον Στέλιο Βόκοβιτς και το 1983 πάλι με το Εθνικό στην «Ειρήνη» του Αριστοφάνη, σε σκηνοθεσία Κώστα Μπάκα με πρωταγωνιστή τον Θύμιο Καρακατσάνη. Έλαβε μέρος σε παραστάσεις όπως « Το φυντανάκι» του Π.Χορν, «Φωνάζει ο Κλέφτης» του Δ. Ψαθά, «Caso clinico» του Ντ. Μπουτσάττι, «Υποψήφιος Βουλευτής» του Σ. Καρύδη, «Ξύπνα ραγιά» του Γ. Κοτζιούλα» κ.ά συνεργαζόμενος με την Αλίκη Γεωργούλη, τον Γιάννη Μόρτζο, την Ντίνα Κώνστα, τον Φαίδωνα Γεωργίτση και άλλους. Εργάστηκε ακόμα στον κινηματογράφο («Άρχοντες», «Σκιάχτρα» του Μ. Μανουσάκη, «Καπετάν Μεϊντάνος» του Δ. Θέου…), σε τηλεταινίες αλλά και στην τηλεόραση. Συμμετείχε σε τηλεοπτικές σειρές όπως «Παραμύθια πίσω απ’ τα κάγκελα», «Άγγελος κατά λάθος», «Καφενείο Εμιγκρέκ», «Φίλιππος Μάρλης ο ντεντέκτιβ», «Και οι τέσσερις ήταν υπέροχες», «Τα επτά κακά της μοίρας μου», «η Ελίζα και οι άλλοι», «Μάναμ ο βάρβαρος» δίπλα στους Μίρκα Παπακωνσταντίνου, Μάρθα Βούρτση, Μαρία Φωκά, Σμάρω Στεφανίδου, Μάρω Κοντού, Δημήτρη Πιατά. κ.ά.

Το 2004 ίδρυσε το ΕσωΘέατρο και τον επόμενο χρόνο στην πρώτη θεατρική παραγωγή του ΕσωΘεάτρου ενσάρκωσε τον ξένο στη «σκόνη του Δρόμου» του Γκούντμαν και τον δήμιο στη «Νυχτερινή συνομιλία με ένα απεχθές πρόσωπο» του Ντύρενματ, σε σκηνοθεσία Γιάννη Μόρτζου.

Τις περιόδους 2006-2007 και 2007-2008, διασκεύασε και ανέβασε το «Έγκλημα και Τιμωρία», σε σκηνοθεσία Γιάννη Καλατζόπουλου (Πορφύρης, γερο-Μαρμελάντωφ). Το 2008 έπαιξε στο «Τούνελ» του Λ.Τσίπη, σε σκηνοθεσία Μάριου Ρετσίλα (Σταθμάρχης). Την θεατρική περίοδο 2008-2009, διασκεύασε για το θέατρο, σκηνοθέτησε και έπαιξε στον «Αλχημιστή» του Πάολο Κοέλιο.

Το 2011 κυκλοφόρησε το βιβλίο του «Το Αρχαίο Δράμα για φυγόπονους σπουδαστές υποκριτικής».

Διασκεύασε για το θέατρο και σκηνοθέτησε το κωμικό διήγημα του Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι «Μπόμποκ». Στην παράσταση που ανέβηκε στο ΕσωΘέατρο τις σεζόν 2013-2014 και 2014-2015 είχε τον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Είναι καλλιτεχνικός διευθυντής του ΕσωΘεάτρου όπου διδάσκει αρχαίο δράμα και κλασσικό θέατρο.

STUDIO ΔΡΑΜΑΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ
STUDIO ΔΡΑΜΑΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ

(ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ)

...όπου το ΕσωΘέατρο προετοιμάζει αυριανούς ηθοποιούς, επιχειρώντας όχι μόνο να τους καταρτίσει επαρκώς, αλλά παράλληλα να τους καλλιεργήσει ψυχικά, ώστε πράγματι να «ποιούν ήθος» και να το διδάσκουν με τη στάση και το παράδειγμά τους.